Πορτοκάλι

Η Evrotas Gold μετά την συγκομιδή της παραγωγής, συσκευάζει και εξάγει από τις καλύτερες ποικιλίες πορτοκαλιών, μεταφέροντάς τα με ταχύτητα και ασφάλεια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ώστε να φτάνουν στον τελικό καταναλωτή ολόφρεσκα όλους τους μήνες του χρόνου.

Τα πορτοκάλια είναι από τα πιο υψηλής διατροφικής αξίας εσπεριδοειδή φρούτα, πλούσια σε βιταμίνες, με κυριότερη τη βιταμίνη C και περιέχουν πολλές ουσίες με αντιοξειδωτικές δράσεις, προσφέροντας μέγιστη ευεργετική επίδραση στην υγεία μας.

Το πορτοκάλι είναι το αγαπημένο φρούτο όλων και συνίσταται η χρήση του με κάθε τρόπο κατανάλωσης (φρούτο, χυμός, κρέμα, συστατικό φαγητού), για όλες τις ηλικίες, ακόμη και για τα μωρά. Ως πολυβιταμινούχο, οι διατροφολόγοι το συνιστούν ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την άριστη λειτουργία του οργανισμού μας.

Διαθεσιμότητα

Συσκευασία

Ποικιλίες από τα πορτοκάλια μας

ΝΑΒΑΛΙΝΑ

Είναι πρώιμη ποικιλία με τη συγκομιδή να ξεκινάει από τα τέλη του Οκτωβρίου έως και τον Ιανουάριο. Καρπός που παράγουν οι πορτοκαλιές αυτές είναι μετρίου μεγέθους και εξαιρετικής ποιότητας χωρίς σπέρματα.

ΝΙΟΥ ΧΟΛ

Σαν ποικιλία δεν διαφέρει πολύ από τη Ναβαλίνα, αλλά είναι μια εβδομάδα με δέκα μέρες πρωϊμότερη. Τα πορτοκάλια είναι ελαφρώς επιμήκη, μετρίου μεγέθους, με μικρό ομφαλό. Η σάρκα τους είναι γλυκιά και γευστική. Συλλογή του καρπού από Οκτώβριο έως Ιανουάριο.

ΜΕΡΛΙΝ

Πολύ παραγωγικά δένδρα, με ποιοτικά και γλυκά σε γεύση πορτοκάλια, μεγάλου μεγέθους. Συγκομιδή από τις αρχές Νοέμβρη. Οι καρποί έχουν μεγάλη αντοχή πάνω στα δένδρα και μπορούν να παραμείνουν μέχρι και το Μάρτιο.

ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ

Όψιμη ποικιλία που μας έρχεται από την Ισπανία και έχει εγκατασταθεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Τα πορτοκάλια είναι μέτρια προς μεγάλα, με σχήμα σχεδόν σφαιρικό. Η φλούδα είναι μετρίου πάχους και αρκετά λείος. Οι καρποί έχουν λίγα ή καθόλου κουκούτσια και είναι πολύ χυμώδης, γευστικοί και λίγο όξινοι. Συλλέγονται από Μάρτιο έως Σεπτέμβριο.

ΝΑΒΕΛ ΛΕΪΤ

Όψιμη ποικιλία με μεγάλους καρπούς, γευστικούς και πολύ παραγωγικό σαν δένδρο. Προτιμάται σε περιοχές χωρίς παγετούς και έχει χαρακτηριστεί σαν το όψιμο ΜΕΡΛΙΝ.

ΣΑΛΟΥΣΤΙΑΝΑ

Όψιμη ποικιλία με μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους καρπούς, με εξαιρετική ποιότητα και χωρίς σπέρματα. Συνιστάται σε περιοχές χωρίς παγετούς και πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει σαν την όψιμη ναβαλίνα.

ΛΑΝΕ ΛΕΪΤ

Τα πορτοκάλια της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι σφαιρικά, μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους με αυξημένη περιεκτικότητα σε χυμό, χωρίς σπέρματα. Η συγκομιδή ξεκινάει στις αρχές του Νοέμβρη και διαρκεί μέχρι αρχές Μάρτη.

ΑΙΜΑΤΟΣΑΡΚΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ-ΣΑΓΚΟΥΪΝΙΑ

Μόρο (ποικιλία), έχει βαθύχρωμη σάρκα και τα πορτοκάλια συγκομίζονται από Δεκέμβριο μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Ταρόκο (ποικιλία), παράγονται μεγάλοι καρποί καλής ποιότητας χωρίς σπέρματα που ωριμάζουν αρχές Φεβρουαρίου. Γουρίτσης (ποικιλία), μέτριου μεγέθους πορτοκάλια, γλυκός και εύχυμος καρπός με ρόδινες αποχρώσεις, άσπερμος ή λιγόσπερμος που διατηρείται καλά πάνω στο δένδρο.